Stedendriehoek

Colleges voor kinderen

Op zondag 17 september start in Stedelijk Museum Zutphen, ’s Gravenhof 4, een nieuwe collegereeks speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De afgelopen twee collegereeksen (voorheen MuseumJeugdUniversiteit) waren een groot succes en beide uitverkocht. Experts vertellen hierin over de wereld om ons heen, van vroeger tot nu.

Deze keer staat de reeks volledig in het teken van het Hanzejaar. De reeks bestaat uit drie colleges die plaatsvinden op de zondagen 17 september, 8 oktober en 5 november, telkens van 11.00 tot 12.00 uur.

Het spannende tijdperk van de Hanze komt tot leven in de collegereeks ‘De wereld van de Hertog en de Hanze’. Het eerste college op zondag 17 september gaat over het oudste stripverhaal van Nederland, te zien in de collectie van het Stedelijk Museum Zutphen, en wordt gegeven door Davy Kastelein en Derk-Jan Rouwenhorst. Op zondag 8 oktober vertellen archeologen Bert Fermin en Sicco Siegers van Team Archeologie over een mysterieus voorwerp dat zij vonden in de binnenstad van Zutphen en als het ‘oudste horloge van Europa’ wordt gezien. Op zondag 5 november leren de kinderen meer over Hanzesteden van conservator Christiaan te Strake en mogen ze zelf handelen aan de hand van een door kunstenaar Es ten Caat speciaal ontworpen Hanze-handel-spel. Tijdens een feestelijk slot na afloop van het derde college worden er diploma’s uitgereikt. Deelname kost €18,- voor drie colleges en reserveren kan via museazutphen.nl.