Stedendriehoek

College-uur met bergbeklimmer

ZUTPHEN – Op woensdag 15 maart vanaf 19.00 uur geeft bergbeklimmer Wilco van Rooijen (zie foto) een lezing op Het Stedelijk Zutphen, Isendoornstraat 3. Alle belangstellenden zijn welkom. De toegang is vrij.

Hij is één van Nederlands bekendste bergbeklimmers en zal een inspirerend college-uur verzorgen. De bergbeklimmer legt in zijn lezing van een uur een link tussen onderwijs, toekomstdromen en zijn expedities. Hij beklom indrukwekkende bergen zonder gebruik te maken van extra zuurstof: de Seven Summits, K2 en Mount Everest. Hij was ook op beide polen.
Geïnspireerd door de natuur en vanuit zijn filosofie dromen durven delen en doen’ vertelt hij over dalen bergen en toppen over samenwerken en uitdagingen aangaan je droom volgen grenzen verleggen je pad kiezen…
Natuurlijk is er ruimte voor vragen. Leerlingen die het vak bewegen sport en maatschappij (bsm) volgen op het Stedelijk Lyceum bereiden er vast een aantal voor in de les. In meerdere klassen wordt op Het Stedelijk aandacht besteed aan de lezing en de expedities die Wilco met zijn team maakte en eind van dit jaar gaat maken.
Er zijn 150 plekken beschikbaar. De toegang is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.hetstedelijkzutphen.nl/wilco-van-rooijen