Stedendriehoek

Clinics voor mountainbikenen racefiets in Eerbeek

EERBEEK – “Ben je pas begonnen met mountainbiken en/of racefietsen of wil je het eens proberen? Dan zijn onze Start2Bike trainingen iets voor jou!” aldus Dini Scholten.

De afgelopen jaren hebben al veel mensen kennis gemaakt met mountainbiken via Start2Bike (voorheen FietsFit). Mountainbikevereniging Last Gear verzorgt in samenwerking met FietsPro van den Beld in Eerbeek de Start2Bike trainingen voor zowel de mountainbike als de racefiets. De Start2Bike trainingen worden georganiseerd op zondagochtenden en starten in april. Scholten: “Met Start2Bike leer je de basisvaardigheden van het mountainbiken of racefietsen. Zo biedt het beginnende fietsers op een laagdrempelige wijze de gelegenheid om ervaring en conditie op te doen.”

Tijdens de clinics van Start2Bike-Mountainbiken worden in zes lessen de onderwerpen remmen, schakelen, bochten rijden, mul-zand, obstakels en balans, klimmen, dalen, rijden in groepen en onderhoud en reparatie van de fiets behandeld. Tijdens Start2Bike-Race leert men in vier lessen meer over remmen, schakelen, balans, bochten rijden, klimmen en dalen. De clinics worden gegeven door erkende KNWU/NTFU-instructeurs van Last Gear en staan open voor iedereen. De kosten voor beide clinics bedragen €37,50.
Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op de websites www.start2bike.nl  en www.fietspro.nl