Stedendriehoek

Chocolaarstraat bakt ze weer bruin

ZUTPHEN – De hele Laarstraat staat zondag 24 september tijdens het Chocoladefestival in Zutphen weer in het teken van ‘het bruine goud’. Onder andere worden haren gevlochten en met chocolade bewerkt. Er zijn taarten en koeken met chocolade en er worden heerlijke wafels gebakken.

De meiden van Salon 23, Jitske Winkels & Monique Jurriëns, hebben weer een mooie Chocolaarstraat gecreëerd. Er zijn die dag ook veel spellen te doen. Verder staat de Laarstraat in het teken van kleine ondernemers met veel chocoladecreaties. “Denk aan zeepjes, vogeltaarten, zelf gemaakte (choco)kleding. Ook wordt er geschminkt en gestempeld met chocolade. En uiteraard staat er voor de kinderen weer een heel mooi springkussen. En dat allemaal met een gezellig deuntje van de band Room for the Thind”, vertellen de twee dames.

Al tien jaar hip

De winkel Hippe-Dingen (Trendy & Vintage dameskleding), gevestigd aan Laarstraat 14, bestaat tien jaar. De zaak van eigenaresse Angela van der Schans is een hippe kledingwinkel met trendy cadeauartikelen en accessoires. “Wij hebben twee stenen winkels’ sinds 2010 in Oosterbeek en sinds 2007 in Zutphen. Wij verkopen alleen producten waar wij volledig achter staan: uniek goede kwaliteit en waar het mogelijk is fairtrade en van eigen Nederlandse bodem. Hippe-Dingen is eigenzinnig durft zich te onderscheiden en vindt dat kleur in je leven niet mag ontbreken!”

Ze vervolgt: “We verkopen hippe retro-klompen van Sanita en Clumpy’s en hebben leuke duurzame en fairtrade accessoires van onder andere Rice (People care We care). In onze webwinkel vindt u een kleine greep van alle hippe dingen die wij verkopen. Wij proberen het ‘Hippe-Dingen gevoel’ zoveel mogelijk over te brengen op onze webshop en u waar nodig van adviezen te voorzien. Maar mocht u het fijner vinden om in onze winkels te passen of gewoon lekker rond te neuzen in hippe sferen u bent van harte welkom: de koffie staat klaar!”

 

Hierbij een overzicht van de activiteiten tijdens Chocolaarstraat:

Ilse Roos – stempels met chocolade                                                   

Jacqueline – maakt allemaal choco-creaties                                    

Soap en Salt – maakt zeepjes/shampoos met chocolade-ingrediënten              

Daantjes Taartenshop – koeken taart en cake                              

Leske – maakt allemaal choco-creaties                                                         

Talamini – ijsjes                                                                                          

Crea Anderea – maakt allemaal choco-creaties                              

Suzan – wafels bakken

Dikkertje Dap – schminken