Stedendriehoek

Carillon brengt ode aan rockband

ZUTPHEN – Stadsbeiaardier Frans Haagen speelt op donderdag 11 maart vanaf 11.30 uur een half uur lang nummers van de rockband Golden Earring op het carillon van de Wijnhuistoren in Zutphen. 

Op donderdag 11 maart, de 73e verjaardag van oprichter en gitarist George Kooymans, klinkt  overal in het land het nummer Radar Love, de grootste hit van de band. Aan de legendarische formatie kwam kortgeleden na zestig jaar plots een einde, omdat George Kooymans door een ernstige ziekte niet meer kan optreden. Daarom zit ook een groot afscheidsconcert er niet meer in.

Om 17.15 uur klinkt door heel Nederland de muziek van Golden Earring. Fans brengen een massaal eerbetoon aan Golden Earring: overal klinkt op dat tijdstip Radar Love uit zo veel mogelijk luidsprekers en vanaf diverse torens in het land.

Ook in Zutphen zal het vanaf de Wijnhuistoren te horen zijn. Stadsbeiaardier Frans Haagen speelt hier om 11.30 uur eerst Radar Love, gevolgd door diverse andere hits van de band als: Another 45 miles, Just a little bit of peace in my heart, Twilight zone, Going to the run, That day, Long blond animal, Weekend love, Why do I, Pouring my heart out again en Dong-dong-diki-digi-dong.