Stedendriehoek

Burgemeester beloont Brummense bikkels

Burgemeester Alex van Hedel reikte onlangs weer de Brummense Bikkel uit. In het tiende (jubileum)jaar van het jeugdlintje kregen Marilène van Dopperen en Livine en Ymkje Inberg deze bijzondere onderscheiding. Zij ontvingen het lintje als verrassing onder schooltijd op hun basisschool St. Pancratius in Brummen.

Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren in het zonnetje die iets bijzonders hebben gedaan. Iedereen kan aanmeldingen voor de Brummense Bikkel opsturen. De drie onderscheiden meisjes bedachten tijdens de coronapandemie dat ze iets voor andere mensen wilden doen en dan vooral voor andere kinderen. De moeder van een vriendinnetje is overleden aan kanker en zo kwam Ymkje op het idee om lege statiegeldflessen in te zamelen voor de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Dat werd een groot succes. Al snel werden flink wat flessen verzameld en de opbrengst werd gedoneerd aan KiKa.

Marilène, Livine en Ymkje ontvingen de Brummense Bikkel van burgemeester Alex van Hedel en een mooie bos bloemen van de jury. “De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel de jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten. Een onderscheiding laat zien dat de gemeente Brummen vrijwilligerswerk belangrijk vindt en investeert in de jeugd. Door de uitreiking van deze lintjes moedigen we kinderen en jongeren aan om zich actief in te zetten voor de samenleving en hun medemens. Ze worden zich zo bewust dat ze echt iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook”, aldus Van Hedel.

Stichting Welzijn Brummen (SWB) coördineert de aanvragen voor de Brummense Bikkel. Via de website www.welzijnbrummen.nl kunnen mensen het hele jaar door het nominatieformulier downloaden en invullen en zo hun favoriete kandidaat aanmelden. Men kan de aanmelding ook insturen per e-mail: bikkel@welzijnbrummen.nl. Of stuur een brief naar Nominatie Brummense Bikkel, p/a Postbus 141, 6970 AC Brummen. De jury beoordeelt eind maart alle inzendingen onder leiding van wethouder Ingrid Timmer. Er zijn twee categorieën: van 4 tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 17 jaar. Meld in de voordracht duidelijk wie de genomineerde is, zijn of haar adres en telefoonnummer. Geef ook duidelijk aan waarom deze persoon de Brummense Bikkel zou moeten winnen.