Stedendriehoek

Buddybox voor Tactus cliënten Zutphen lichtpuntje met Pasen

Vlnr Gerrit Kroes, manager Tactus intensieve behandelkliniek, Frans Que, psychiater Tactus intensieve behandelkliniek en Hans Haarsma van de kerkelijke gemeenschap Het Lichtpunt en De Bron

ZUTPHEN – Alle cliënten van de verslavingskliniek van Tactus Verslavingszorg aan de Willem Dreesstraat in Zutphen hebben een buddybox van de naast gelegen kerkelijke gemeenschap Het Lichtpunt en De Bron in Zutphen ontvangen. De buddybox is een doos met daarin leuke en lekkere dingen, bedoeld om de cliënten een hart onder de riem te steken in deze coronatijd.

“De attentie voor iedere cliënt, die het Lichtpunt en De Bron nu schenken laat zien dat ook anderen zich om onze cliënten bekommeren en dat ze geen vergeten groep zijn. Het is hartverwarmend en dit gebaar wordt zeer gewaardeerd”, aldus Gerrit Kroes, manager van de kliniek.

“Er is zichtbaar veel aandacht aan is besteed en we zijn er ontzettend blij mee, vertelt hij enthousiast. Kroes nam de boxen vanochtend samen met psychiater Frans Que in ontvangst van Hans Haarsma. Het Lichtpunt en de Bron willen hiermee mensen die eenzaam zijn of een strijd voeren een hart onder de riem te steken.

Kroes: “Cliënten en hun naastbetrokkenen hebben veel moeite met het totale bezoekverbod dat nu al wekenlang duurt. Verloven in het weekend worden in verband met coronapreventie eveneens niet toegestaan. Tactus speelt op deze situatie in en ondersteunt cliënten locatie door hen meer afleiding aan te bieden. Deze week zijn daarom extra fitnesstoestellen in de kliniek geplaatst. Daarnaast is er een interne kunstuitleen opgezet en is er het project “paint the piano”, waarmee de piano door cliënten eigentijds gepimpt wordt.

De anderhalve meter afstand wordt in de kliniek zo goed mogelijk in acht genomen en op meerdere plekken is deze afstand op de grond in een lijn uitgezet, zodat duidelijk is hoe ver je uit elkaar moet blijven. Tot nu toe is er geen aangetoonde coronabesmetting in de kliniek. Kroes en Que zijn zeer content met de versterking van het team door inzet van ambulante hulpverleners van Tactus. Door deze blijk van saamhorigheid zijn vaker begeleide wandelingen voor onze cliënten mogelijk. Bij Tactus werken we met bevlogen medewerkers en daar zijn we zeker in deze tijd extra trots op.