Stedendriehoek

Buddy Obstacle Run geeft inclusiviteit een gezicht

WARNSVELD – Op zaterdag 25 juni vindt in de prachtige, uitgestrekte natuur van Het Geldersch Landschap tussen Zutphen en Lochem de Buddy Obstacle Run plaats. Een sportieve uitdaging voor jong en oud, met of zonder beperking, waarbij wedstrijdsporters, maar ook mensen die gewoon lekker in de natuur bezig willen zijn, door en met elkaar de finish kunnen halen.

Voor de sporters staat teamwork voorop. Deelnemers en buddy’s helpen elkaar wanneer het even lastig is, en bereiken zo de eindstreep. De wedstrijdsporters starten als eerste, zodat zij na hun finish de andere deelnemers als buddy kunnen bijstaan.

Tijdens het parcours, dat naar keuze 3,5, 7 of 11 kilometer lang is, komen deelnemers veertig zeer uiteenlopende obstakels tegen, die zij moeten overwinnen. Voor de 7 en 11 kilometer geldt daarbij dat een zwemdiploma verplicht is, dus deelnemers moeten rekening houden met een nat pak. En ook voor de 3,5 kilometer geldt dat modder niet te vermijden zal zijn. Het sluitstuk van de run voor iedere deelnemer is de grote glijbaan, waarna de finish is bereikt.

Er zijn al veel inschrijvingen binnen, waaronder enkele (bedrijfs)sponsorteams, die geld inzamelen voor onderzoek naar de dodelijke ziekte Batten (beatbatten.nl). Kinderen met deze ziekte lijken tot hun vijfde jaar gezond, maar raken dan door een genafwijking meer en meer gehandicapt, met een dodelijke afloop op jonge leeftijd. Jaarlijks treft dit lot ongeveer zestig kinderen, en daarmee hun ouders en familie. De Buddy Obstacle Run wil zoveel mogelijk geld inzamelen om het onderzoek naar deze ziekte te steunen.

De run is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven kan als persoon, maar ook als familie (vanaf 5 jaar), of als groep. De limiet is gesteld op duizend deelnemers, om het beheersbaar te houden. Veel vrijwilligers zijn nu al volop bezig om deze dag geweldig te maken voor deelnemers en toeschouwers. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden via e-mail info@battle4kids.nl. Start en finish zijn deze dag bij boerderij Klein Graffel, Vordenseweg 1 te Warnsveld. Inschrijven kan via de website  www.buddyrun.nl/, en kost 30 tot 35 euro, voor gehandicapte deelnemers 15 euro. Deze lage inschrijfkosten maken deze dag – waarbij alle ongelijken gelijk zijn, en alle deelnemers helden – voor iedereen toegankelijk. Daarmee geeft de Battle4Kids Obstacle Run inclusiviteit een geweldig gezicht.