Stedendriehoek

Brummen in de racevoor NS-wandeling

BRUMMEN – De Stationswandeling van Voorst-Empe naar Brummen is een kanshebber voor de officiële status ‘NS-wandeling’ in 2018. In het najaar van 2017 kiest Nederlandse Spoorwegen vier nieuwe wandelingen van het ene station naar het andere station. NS-wandelingen zijn geliefd en goed vindbaar via de website van de Nederlandse Spoorwegen en meerdere wandelpagina’s en wandelboekjes.

De wandeling van station Voorst-Empe naar station Brummen is gemaakt door Visit Brummen Eerbeek. Het is een wandeling van 16 kilometer met drie stops onderweg, waar wandelaars kunnen plassen en koffie drinken. De route voert door het gevarieerde buitengebied van Empe, Tonden en Hall, langs boerenbedrijven, over zandpaden, door het vochtige natuurgebied de Empese en Tondense Heide en langs landgoederen Leusveld en Groot Engelenburg.

 

De wandeling voldoet aan veel randvoorwaarden van de Nederlandse Spoorwegen. Goede afstand, mooi gebied, hele jaar toegankelijk, combinatie van natuur en cultuur, eindpunt in ‘het oude centrum van een gezellig stadje’ en vanzelfsprekend dat de heen- of terugreis afgelegd kan worden met de trein. In dit geval liggen station Voorst-Empe en station Brummen beide in de gemeente Brummen. De enige randvoorwaarde waar nog iets aan moet gebeuren is de bewegwijzering. Er is wel bewegwijzering op papier, maar nog niet overal langs de route. Daar gaat de komende periode aan gewerkt worden.

 

Bewoners van Brummen worden uitgenodigd om de wandeling te maken. Visit Brummen Eerbeek heeft de route en de bijzonderheden op de route beschreven in een folder. Deze is gratis af te halen bij VVV Brummen en VVV Eerbeek. Ervaringen en misschien zelfs verbeteringen kan men melden via e-mail info@visitbrummen-eerbeek.nl.