Stedendriehoek

Breng jouw verhaal tot leven

Ben jij er aan toe om je levensverhaal, blogs of columns, een kinderboek, je kennis eindelijk te bundelen voor anderen? Of wil je graag leren hoe je dit het beste kunt doen? Volg dan de vier workshops Creatief schrijven bij de Bibliotheek Zutphen.

Met de workshop Creatief schrijven werk je toe naar een goed verhaal met een begin, een midden en een eind, compleet met spanningsopbouw. Ook als je geen moordverhaal schrijft, wil je de spanningsboog van je lezer strak houden. En elk verhaal heeft personages die zich ontwikkelen, ook als je niet fictief schrijft. Wie zijn je personages? Waar houden ze van, en wat zijn hun valkuilen? Misschien ben je zelf wel de hoofdpersoon in je levensverhaal. De workshop Creatief schrijven biedt precies de stimulans die je nodig hebt om verder te komen met jouw verhaal.

In vier workshops van twee uur ga jij aan de slag met praktische oefeningen in zintuigelijk schrijven, personages ontwikkelen, je eigen stijl en toon vinden. Schrijfcoach Maartje de Gruyter (zie foto) geeft jou feedback. Mensen een podium bieden, verhalen verder brengen en zo verbinding tot stand brengen – journalist en schrijfcoach Maartje blaast al jaren verhalen tot leven. Van artikelen in Libelle en National Geographic tot zelf boeken maken tot het begeleiden van ervaren of startende auteurs. Van idee tot verhaal tot manuscript. Maartje: “Niets is zo sterk als je eigen verhaal vertellen. Als je weet wat je goed kunt uitvergroten, wat je beter weglaat, waar het drama zit en welke ontwikkeling je wilt uitwerken om je zeggingskracht te vergroten, dan wordt schrijven steeds leuker.”

Belangstellenden kunnen zich voor de workshops aanmelden via de agenda op www.bijdebieb.nl. De workshops starten vanaf maandag 20 februari, van 19.30 tot 21.30 uur (met pauze), in de Bibliotheek Zutphen.