Stedendriehoek

Bootcampen voor het goede doel

ZUTPHEN – Op zondag 2 april kan iedereen (nee, je hoeft hiervoor geen gevorderde bootcamper te zijn) meedoen aan Bootcamp Record Zutphen. Tussen 10.00 en 12.00 uur zorgen meerdere trainers, onder wie Olympisch kampioen schaatsen Stefan Groothuis, voor een training van ongeveer een uur die bol zal staan van de ludieke invalshoeken. Dus, ben je net iets minder getraind? Ook dan kun je prima meedoen, volgens Stefan.

“Wat wij deze dag willen, is met een flinke groep mensen lekker bewegen. En dat doen we voor een aantal goede doelen. Ten eerste gaat de opbrengst naar het Jeugdsportfonds. Dit goede doel willen wij graag helpen. Daarnaast willen wij Zutphen laten ‘ontmoeten en bewegen’, maar natuurlijk is iedereen (dus ook uit andere plaatsen) uiteraard welkom! Lekker in de buitenlucht, zonder fysiek doel, maar gezellig en laagdrempelig bezig zijn met je gezondheid.” De organisatie hoopt met dit evenement veel enthousiasme los te maken om te gaan sporten en natuurlijk een mooi bedrag op te halen voor het goede doel. “Dit jaar hopen we tussen de 500 en 1000 deelnemers een leuke ochtend te bezorgen.”

Jeugdsportfonds
Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen uit gezinnen die geen geld hebben voor het lidmaatschap van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie rechtstreeks aan de sportclub. “Sporten is voor kinderen erg belangrijk. Het helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Ze komen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs regels en omgangsvormen.”

Bootcamp Record Zutphen vindt plaats op zondag 2 april van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie is Be Quick voetbalterrein, Laan naar Eme 97. Deelname is 2,50 euro. Alle opbrengsten gaan naar het Jeugdsportfonds.