Stedendriehoek

Boodschappenpakket voor de zomer

Openbare basisschool de Parel in Zuidwijken deelt aan alle kinderen een zomerpakket uit bij de start van de schoolvakantie. Het zomerpakket is een variant op de gratis boodschappen die de Parel al langer aanbiedt aan ouders.

Door de stijgende prijzen hebben steeds meer gezinnen het financieel lastig, waardoor maaltijden voor kinderen er soms bij inschieten. Op OBS de Parel is daarom een winkeltje ingericht waar ouders gratis boodschappen kunnen doen, om zo hun kind een gezonde lunch mee naar school te geven.
Het zomerpakket wordt financieel mogelijk gemaakt door het Jeugdeducatiefonds. Dit fonds zorgt er ook voor dat de winkel op basisschool de Parel iedere week gevuld kan worden. Dit gebeurt vanuit de gedachte dat alle kinderen maximale ontwikkelingskansen moeten krijgen en daar past het winkeltje bij, want op een lege maag kun je niet leren, zo is de gedachte van het Jeugdeducatiefonds en OBS de Parel.
Steuntje in de rug
Het zomerpakket voor de kinderen van OBS de Parel bestaat uit een koeltas met verschillende boodschappen. En het pakket is ook meteen een steuntje in de rug voor in de vakantie. Zes weken zomervakantie duurt voor sommige gezinnen best lang en daarom heeft de Parel gekozen om aan elke week een thema te koppelen. In de koeltas zitten bijvoorbeeld lekkere broodjes voor de themaweek ‘samen ontbijten’ en bakmix voor de ‘bakweek’. “Op deze manier krijgen ouders gratis boodschappen én hebben kinderen iedere week van de vakantie een activiteit”, aldus directeur Kim Kaatman.
Inpakken zomerpakketten
Vorige week is het zomerpakket met hulp van de kinderen uit de leerlingenraad van OBS de Parel zorgvuldig ingepakt. “Ik vind het fijn dat iedereen iets extra’s krijgt en dat alle kinderen iets leuks te vertellen hebben na de vakantie”, zegt Luna, voorzitter van de leerlingenraad van OBS de Parel.