Stedendriehoek

Bloemenweldoener zorgt voor fleurig extraatje kwetsbare inwoners

BRUMMEN/EERBEEK – De 400 inwoners die sinds april wekelijks een gratis maaltijd bezorgd krijgen, ontvingen vandaag een extraatje bij deze heerlijke maaltijd. Bloemenspecialist Adriaan Blom uit Loenen stelde namelijk bloemen beschikbaar, die vandaag gelijktijdig met de maaltijd werden bezorgd.

Het maaltijdenproject is een bijzondere samenwerking van Grand Café de Korenmolen in Eerbeek en Stichting Welzijn Brummen. Het werd in april gestart dankzij het initiatief van een financiële weldoener. Na vier weken kreeg het project een vervolg, omdat een nieuwe weldoener dit project met vier weken kan verlengen. Ook haakte op dat moment drie studenten van Hogeschool Arnhem-Nijmegen aan, die niet alleen het project gingen ondersteunen, maar ook op zoek gingen naar een passende aanvulling. Dit is hen gelukt dankzij bloemenspecialist Adriaan Blom.

Afgelopen week was de achtste en laatste week waarbij 400 mensen een maaltijd ontvangen. Deze personen zijn door Stichting Welzijn Brummen geselecteerd. Het gaat daarbij om ouderen, minder bedeelde en kwetsbare mensen, die het juist in deze tijd extra zwaar hebben.

Hart onder de riem

Na de eerste vier succesvolle weken, hebben de drie studenten onderzocht of een uitbreiding tot de mogelijkheid behoort. “Er is niets mooier dan een stel enthousiaste studenten die aan dit initiatief een toevoeging willen geven”, vertelt De Korenmolen eigenaar Johan van Zadelhoff, die zijn keuken voor het bereiden van de maaltijden beschikbaar stelt. Nadat studenten Daan Buiting, Noa Aufenacker en Merel Wiggers contact hebben opgenomen met Bloemspecialist Adriaan Blom, was hij direct enthousiast. Blom was al bekend met het initiatief en is direct actief aan de slag gegaan. Het sociale hart en enthousiasme van Blom heeft ervoor gezorgd dat vandaag de laatste maaltijd vergezeld werd van een mooi en fleurig plantje. Een mooi gebaar en een extra hart onder de riem voor juist die inwoners die het extra lastig hebben in deze periode. Van Zadelhoff en SWB-directeur Martine Jurriens zijn erg blij met de inzet van de HAN-studenten en de geslaagde poging om het maaltijdproject een mooie uitbreiding te geven!