Stedendriehoek

Biologische en inheemse planten

OLST – Naast de gebruikelijke tuinplanten is het goed om ook inheemse planten in de tuin te gebruiken. Deze planten komen van nature in onze omgeving voor en zijn waardevol voor insecten. Ze leveren niet alleen nectar en stuifmeel, maar ook voedsel voor de nakomelingen van de insecten. Daardoor zijn ze waardevol voor de biodiversiteit, de levende natuur om ons heen.

Sommige insecten komen op veel verschillende planten voor. Andere zijn kieskeurig en beperken zich tot één of enkele soorten. Zonder de juiste planten kunnen ze niet overleven. De rijkdom aan insecten is belangrijk, bijvoorbeeld voor de bestuiving van gewassen. Op hun beurt worden insecten veel gegeten door vogels en andere dieren. Zonder dit voedselaanbod worden de jonge vogeltjes niet groot. Zorg dus voor veel bloeiende planten in de tuin, liefst ook in het vroege voorjaar en late najaar.

Naast het vertrouwde sortiment biologische vaste planten en heesters verkoopt Holsto Tuinen in Olst een groeiend aantal voor de tuin geschikte inheemse planten. En ook deze zijn biologisch gekweekt, zodat het voedsel schadeloos is voor de insecten. Kom eens een kijkje nemen, ze adviseren graag en het is een genot om er rond te kijken. Tweede paasdag zijn zij ook geopend, van 10.00 tot 17.00 uur.

Holsto Tuinen is gevestigd aan Rijksstraatweg 12a in Olst (de dijk tussen Deventer en Zwolle). Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 17 uur. Voor meer informatie: www.holstotuinen.nl en www.detuinwebshop.nl.