Stedendriehoek

Bijeenkomst over hospice zorg

ZUTPHEN – Café Doodgewoon organiseert donderdag 12 maart een voorlichting over hospicezorg. Onder leiding van gastsprekers Kathy de Vries (coördinator Hospice Zutphen) en Ali Groot Nueland (verpleegkundige Buurtzorghuis Warnsveld).

Café Doodgewoon is een initiatief van het palliatief netwerk regio Zutphen. Roparun ondersteunt met een subsidie. De meeste mensen sterven het liefste thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Voor mantelzorgers kan dit op den duur een zware belasting zijn. Naast de rol van ouder of kind zijn er allerlei zorgtaken te regelen, waardoor er soms weinig tijd overblijft voor liefdevol samenzijn. Een hospice kan binnen huiselijke sfeer rust en ruimte bieden. Door ontzorging is er tijd voor elkaar, zodat er aandacht is voor wat echt belangrijk is. Daarom is het thema ‘Hospicezorg, een hele zorg minder in de laatste levensfase’.

Tijdens deze middag zullen Kathy en Ali een beeld schetsen hoe een dag in het hospice eruit kan zien en wat je kunt verwachten. Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in de regio Zutphen waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.

De inloop is vanaf 14.00 uur, het programma begint om 14.15 uur en eindigt rond 16.00 uur. Het evenement vindt plaats bij wijkcentrum Waterkracht aan de Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen. Meer informatie is vindbaar op: http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon of bel naar 06-20017978. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 11 juni tussen 14.00 en 16.00 uur.