Stedendriehoek

Bijeenkomst over fietsen

ZUTPHEN – De Stadspartij houdt op vrijdag 21 april van 13.30 tot 16.00 uur in De Kaardebol, Harenbergweg 1, een bijeenkomst over fietsen en fietsveiligheid in de gemeente Zutphen. “Zutphen is bij uitstek geschikt om je per fiets te verplaatsen. Binnen de gemeente kan er echter nog veel verbeterd worden aan de fietsveiligheid, fietsverbindingen en ook fietsvoorzieningen”, aldus fractievoorzitter Gerard Pelgrim.

“Fietsen is geschikt voor bijna iedereen! Ook voor mensen die er in eerste instantie niet aan denken, of voor wie het vanuit hun cultuur misschien niet zo vanzelfsprekend is als voor anderen. De fiets is het handigste vervoermiddel voor onze ontspanning, om naar school of werk te gaan, vrienden te bezoeken of om lekker te winkelen. Discussieer mee en laat van je horen op deze themabijeenkomst.”

“Heeft u een mening over het verbeteren van de fietsveiligheid? Heeft u ideeën over hoe de fietsverbindingen verbeterd kunnen worden? Of heeft u ervaring met knelpunten, onveilige situaties en slechte fietsvoorzieningen? Kom dan vrijdag 21 april naar de bijeenkomst in De Kaardebol. De bijeenkomst is voor iedereen, burgers en politici. We willen hiermee het gesprek op gang brengen hoe we van Zutphen (een mooie en) fietsveilige gemeente maken.”

Ed Oldengarm van de Fietsersbond Zutphen-Lochem geeft die middag een presentatie met voorbeelden over hoe fietsen wordt beleefd in de gemeente Zutphen, als (nieuwe) bewoner en fietser. Daarna gaan vertegenwoordigers van de Fietsersbond Houten vertellen over hun ervaringen en hoe Houten een voorbeeldfietsstad is geworden.

“Wat kunnen we er in Zutphen van leren? Verder gaan we u deze middag meenemen over wat er momenteel in gemeente Zutphen gebeurt betreffende fietsen. Wat is de aanpak betreft de fietsveiligheid, hoe staat het met de ontwikkelingen omtrent het nieuw op te stellen VerkeersCirculatiePlan. En wat is de stand betreft de fietsvoorzieningen, zoals stalling, fietsparkeren etc. in Zutphen.”

Aanmelden

Aanmelden kan via het formulier op de website van de Stadspartij, stadspartijzutphen.nl, maar is niet verplicht. Wie zich aanmeldt, ontvangt vooraf informatie. De entree is gratis.