Stedendriehoek

Big Challenge team wacht grote uitdaging

EEFDE – Big Challenge team 4 LIFE beklimt op donderdag 6 juni de berg Alpe d’Huez in Frankrijk. “Wij doen mee met het waanzinnige evenement Alpe d’HuZes, iedereen met hetzelfde doel”, vertelt Jeroen van Zeijts. “Een ieder ook met zijn of haar eigen verhaal. Wij beklimmen de berg omdat we zelf zijn genezen van kanker, we mensen hebben bijgestaan die zijn genezen van kanker, maar ook om aan mensen te denken die helaas niet meer bij ons mogen zijn door de ziekte kanker.”

Leuke acties

Op een Big Challenge – de agrarische sector tégen kanker – informatiedag in september 2023 hebben de teamleden elkaar leren kennen. Herbert van Zeijts, Jeroen van Zeijts, Leontine Veltkamp, Gerard Veltkamp, Rob Meijerink, Rik Aalpol, Herbert Aalderink en Han Brokken waren al een team. Femke van der Velden en Jenieke Lansink hebben zich hier na de bijeenkomst bij aangesloten. “Vele handen maken licht werk. Wij zijn allemaal verbonden met de agrarische sector, daarom doen wij mee onder de vlag van Big Challenge. Het afgelopen halfjaar hebben we als team veel leuke acties bedacht en uitgevoerd en ook individueel ons best gedaan om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor onderzoek naar kanker. Zo hebben we rollades verkocht, met dank aan Bertha Bielderman-Lansink 380 vogeltaarten verkocht, Boele bier verkocht en een bierproeverij georganiseerd. We hebben op markten gestaan en in de koude winter mutsen verkocht. Al vanaf dag één, onze ontmoeting, gingen we er volle bak voor met z’n allen.”

Genieten en afzien

De dag van de beklimming komt snel dichterbij, zegt Jeroen. “We gaan genieten, maar ook zeker afzien. Het belooft een indrukwekkende en onvergetelijke week te worden.” Donderdag 6 juni gaan Herbert, Gerard, Rob en Herbert zo vaak mogelijk de berg beklimmen met de fiets. Rik, Femke en Jenieke doen dit wandelend zo vaak mogelijk. Jeroen, Han en Leontine gaan mee als vrijwilliger van het evenement. Han en Jeroen beklimmen woensdag 5 juni één keer de berg tijdens de ‘Zussendag’: op deze dag beklimmen alle vrijwilligers van het evenement een keer de berg. Jeroen: “We hebben al een geweldig bedrag opgehaald: ruim €45.000,-. Hier mogen we erg trots op zijn. Maar doneren kan nog steeds, via de website www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/BigChallenge6Team4life.