Stedendriehoek

‘Bezoekregeling’ in Walburgiskerk vanwege corona

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september is de Walburgiskerk en ook de Librije opengesteld voor bezoekers. Voorgaande jaren trok dit evenement bijna 4.000 bezoekers per weekend; dit jaar is het al verheugend dat het ondanks de corona toch door kan gaan.

De bezoekersstroom zal vanwege de coronaregels nauwlettend gevolgd worden. Bij te veel bezoekers tegelijk zal de toegang tijdelijk gesloten worden. Voor bezoek aan de Walburgiskerk is vooraf reserveren niet nodig, wel wordt de gebruikelijke entree geheven van €2,50 per bezoek van de kerk of €6,- voor bezoek van kerk en Librije. Voor de Librije geldt dat per half uur maximaal vijf personen kunnen worden rondgeleid.

Op zaterdag worden bezoekers elk uur getrakteerd op orgelconcerten van een kwartier op het grote Baderorgel door de organisten Klaas Stok en Marcus Bergink. De kerk is op zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur, op zondag gaat de kerk om 13.00 uur open en zijn kerk en Librije toegankelijk totdat het Bachconcert begint.
Beide dagen is de orgelgalerij niet te bezichtigen en is de toren ook niet te beklimmen. De coronamaatregelen maken dit onmogelijk.

Bachconcert

Het is altijd weer een feest, het jaarlijkse Bachconcert in de Walburgiskerk. Bij zijn benoeming tot Walburgis-organist in 1969 startte Bert Matter deze fraaie traditie. Zijn opvolger Klaas Stok zet dit alweer vele jaren met verve voort. Dit concert is de afsluiting van de Open Monumentendagen 2020. Klaas Stok won als organist vele prijzen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij in de Walburgiskerk het beroemde Baderorgel uit 1643 bespeelt.

Reserveren voor dit concert is noodzakelijk. De entreeprijs is €12,-. Voorafgaand aan dit concert kan men de Walburgiskerk gratis bekijken. Het concert begint om 16.00 uur; bij grote belangstelling wordt een tweede concert ingepland. Meer informatie en reserveren via de website www.baderorgel.nl