Stedendriehoek

Bewoners op bezoek bij geitjes in Warnsveld

Warnsveld – Brigitte is stagiaire bij Huis Ter Weegen, onderdeel van Domus Magnus, en woont op een geitenboerderij. De bewoners van de woonzorglocatie brengen graag een bezoek aan de boerderij, waar geiten de hoofdrol spelen.

De Geitenboerderij

Op een doordeweekse dag komen de bewoners aan op de geitenboerderij. Wanneer de schuur open gaat, draaien er 1200 nieuwsgierige kopjes naar de ingang toe. De werkzaamheden gaan gewoon door, terwijl de bezoekers een kijkje kunnen nemen bij de geiten. Een paar uur terug waren er twee geitjes geboren, die natuurlijk door de bewoners bekeken worden. “Ze zijn nog nat”, roept een van de bewoners. Een ander vraagt: “Hebben ze het niet koud dan?” De boer stelt de bewoners en vertelt dat de geitjes straks weer lekker onder de warme, rode lamp liggen.

 

Twee maal per dag worden alle geiten handmatig aan de melkmachine gezet, een heel karwei. Een schuur verderop is het een gemekker van jewelste. Daar zijn de jonge geitjes. De bewoners worden gewaarschuwd. De schattige beestjes kunnen zomaar iets stuk bijten, maar lang niet iedereen laat zich afschrikken: “Toch maar even aaien, ze zien er zo lief uit.” Na het bezoek aan de geiten is er koffie met gebak in de gezellige keuken van de boer en boerin. Zij beantwoorden de vragen van de bewoners en daarna is het tijd om terug te keren naar woonzorglocatie Huis ter Weegen.

 

Domus Magnus is een landelijke woonzorgorganisatie met twaalf bestaande locaties en vier locaties in ontwikkeling. www.domusmagnus.com