Stedendriehoek

Betty Stöve geeft mijlpaal museum extra gouden randje

ALMEN – Op menig tenniscourt kwam ze, zag ze en overwon ze. Onlangs kwam ze, Betty Stöve, naar Almen. Niet om een paar aces te slaan, maar om Museum STAAL te bezoeken. Viel haar daar de eer te beurt de 25.000ste bezoeker van het museum te zijn!

Met de huldiging van de 77-jarige Stöve had Museum STAAL zich bijna geen mooier visitekaartje kunnen wensen. Ze geldt immers als dé icoon van het vrouwentennis. In onze collectieve herinnering komen vooral twee momenten van haar naar boven: Wimbledonfinalist in het enkelspel in 1977 en winnares in het dubbelspel in Londen in 1972.
Met een vriendin bezocht Stöve het museum in Almen. De voormalige tennisster ontving van directeur-conservator Pien Pon een flesje Staringwijn en een boek. Overigens vertelde Stöve al eens eerder in dit dorp te zijn geweest, namelijk in 2014. Maar toen bestond Museum STAAL nog niet.
Matthijs van Nieuwkerk opende het Almense museum bijna vier jaar geleden. De permanente tentoonstelling over de vroegere dichter A.C.W. Staring en de wisselende exposities (nu over de kunstenares Jeanne Bieruma Oosting) trekken veel bezoekers. In april dit jaar bijvoorbeeld namen 1108 liefhebbers er een kijkje, in mei volgden er 1385 en in juni 1742.
Directeur-conservator Pien Pon van Museum STAAL: “Deze bijzondere mijlpaal heeft dankzij deze beroemde bezoekster een extra gouden randje gekregen! Supertrots ben ik dat in vier jaar tijd, waarvan bijna twee coronajaren, 25.000 bezoekers van ons mooie museum hebben mogen genieten.”
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Pien Pon. Ze is bereikbaar op 06-14731833, 0575-474317 of directie@museumstaal.nl.