Stedendriehoek

Betere locatie voor Kunstcollectie

ZUTPHEN – Met ingang van donderdag 11 januari zet Kunstuitleen Zutphen (KUZ) haar activiteiten voort op een nieuwe plek in Zutphen. De uitleen/galerie is vanaf dat moment gevestigd aan de Nieuwstad 57-61. In dit karakteristieke pand met moderne uitstraling komt de gevarieerde kunstcollectie nóg beter tot haar recht.

Door de verhuizing van de Kunstuitleen naar de Nieuwstad zal de zichtbaarheid verbeteren. Bovendien is het nieuwe pand met 365 m2 groter dan de oude locatie. Mike Hulshof, eigenaar van de Kunstuitleen, is er erg blij mee: “Het pand aan de Nieuwstad voldoet aan al onze eisen; het ligt aan een aanloopstraat naar het centrum, onze klanten en geïnteresseerden kunnen voor de deur parkeren en het interieur is fris en modern.” Rick Hulshof is mede-eigenaar: “Vanaf donderdag 11 januari zijn we om 13.00 uur weer volgens de gebruikelijke tijden geopend. En op zaterdag 13 januari zetten we tussen 13.00 en 17.00 uur een nieuwjaarsborrel klaar.”

 

De collectie telt ongeveer 2000 werken van meer dan 100 regionaal en landelijk bekende kunstenaars. “Uiteraard vindt u bij ons olieverf- en acrylschilderijen, zeefdrukken en etsen”, vertelt Mike Hulshof. “Maar recent hebben we ons assortiment sterk uitgebreid met driedimensionaal werk. Zo hebben we volop modern glaswerk van onder anderen Richard Price, Bibi Smit en Yvonne Trossel.”