Stedendriehoek

Beste regionale ruiters naar Brummen

BRUMMEN – Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli houdt rv&pc De IJsselruiters Brummen de Gelderse Kampioenschappen, de Regiokampioenschappen voor Gelderland en Flevoland.

Dit jaar heeft rv&pc De IJsselruiters van de hippische bond KNHS Regio Gelderland de organisatie van het Regiokampioenschap toegewezen gekregen. De vereniging is verheugd dat wederom Joop Breukink zijn terreinen, circa 20 hectare groot, direct tegenover de manege aan de Eerbeekseweg 1a, ter beschikking heeft gesteld. Daardoor is het voor de vereniging mogelijk om het kampioenschap voor de disciplines dressuur en springen voor pony’s en paarden te organiseren.

Op vrijdag 29 juli start het evenement, met in de ochtend de ponydressuur en springen voor de paarden. In de middag is de dressuur voor paarden en springen voor de pony’s. Op zaterdag zijn er diverse finales en gaan de hoogste klassen van het springen paarden van start.

Deelnemers zijn de beste ruiters van de zeven kringen uit Gelderland en Flevoland. Zij strijden voor de prijzen. De beste ruiters van dit kampioenschap worden afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap in Ermelo in september. Het programma in Brummen is gevarieerd met dressuur, springen, vier- en zestallen Kür op muziek en verenigingskampioenschappen. Meedoen aan het verenigingskampioenschap betekent dat een club vier ruiters moet afvaardigen in de dressuur en vier in het springen. De vereniging met de meeste punten is kampioen. Bij de vier- en zestallen gaat het om oefeningen met vier, respectievelijk zes ruiters die alle verplichte oefeningen zo goed mogelijk gelijk en tegelijk moeten doen.

Het belooft een mooi spektakel te worden, voor deelnemers en de toeschouwers. Het terrein aan de L.R. Beijnenlaan te Brummen is fraai gelegen en de toeschouwers hebben een uitstekend zicht op de wedstrijden. Naast al het paardenspektakel is er een strodorp en cateringtent. De entree is gratis.