Stedendriehoek

Benefietconcert voor Oekraïense weeskinderen in Walburgiskerk

ZUTPHEN – Op zaterdag 9 december om 20.00 uur geeft de grote Oekraïense opera-tenor Yurii Godo een concert in de Walburgiskerk in Zutphen. Het concert is onderdeel van een liefdadigheidstournee om geld in te zamelen voor Oekraïense weeskinderen. Hij wordt deze avond begeleid door het klarinettenensemble Mooi van Hout uit Overasselt.

De wereldberoemde zanger Yurii Godo heeft opgetreden op grote podia als het legendarische Teatro Real (Madrid), Carnegie Hall (New York) en Notre Dame de Paris, is tweevoudig Billboard Award winnaar, Grammy-genomineerde en Spanje’s Beste Klassieke Stem 2005-2006. Op deze decemberavond brengt hij onder andere Schuberts Ave Maria, Francks Panis Angelicus, wereldliederen en Oekraïense kerstliederen ten gehore.

De entree is vrij, bezoekers wordt gevraagd om een donatie. De opbrengsten van het concert gaan naar de Association for Support of Ukrainian Orphans. Hiermee worden ruim duizend weeskinderen geholpen, die zwaar te lijden hebben onder de oorlog.

Wie niet bij het concert aanwezig kan zijn maar toch een donatie wil doen, kan een bijdrage overmaken naar rekeningnummer: NL07RABO0189903716 ten name van Dorpsplatform Overasselt, onder vermelding van: Donatie Oekraïense weeskinderen. Voor meer informatie: info@overasseltvooroekraine.nl