Stedendriehoek

Benefietconcert tegen menstruatiearmoede in Suriname

Op zondag 23 juni geeft het Zutphense duo Flower to the People een benefietconcert en singalong in de Elisabethkapel aan de Geweldigershoek 39 in Zutphen. Het goede doel waar de opbrengst naar toe gaat, is de stichting Single Mother Project Suriname. Zij strijdt onder meer tegen menstruatiearmoede in het land.

“Veel jonge vrouwen kunnen de dure hygiënemiddelen niet betalen en raken dan in een sociaal isolement. Ze blijven thuis in plaats van naar school of naar het werk te gaan. Het is een groot probleem waar deze groep mee te kampen heeft. De stichting SMPS zet zich in om deze vrouwen te ondersteunen op verschillende vlakken, zodat zij zich sociaal niet hoeven terug te trekken tijdens hun maandelijkse perioden”, aldus Frank Ong-Alok.

Deze gitarist, zelf afkomstig uit Suriname, wil graag iets doen voor de stichting middels een benefietconcert waar iedereen belangeloos aan meedoet. “En dat is al een compliment waard als je ziet dat de band en vocalisten zo’n heel programma voorbereiden en gaan uitvoeren.” De muzikanten die meedoen zijn de zangeressen Fleur Tolman, Marij van den Boom, Helianthe Redan en Rosalie Genay. De band bestaat uit gitaristen Frank Ong-Alok en Erik van Doorne, contrabassist Frank van Velthoven, pianist Wolfram Reisiger en drummer John Ooms. Er worden nummers gespeeld van onder anderen Aretha Franklin, James Taylor, Bill Withers, Cyndi Lauper, Stevie Wonder en Lionel Richie. Het betreft een doorlopend programma van anderhalf uur. De toegang is vrij en een donatie voor het goede doel is welkom.

Ong-Alok: “Als men dit doel wil steunen maar niet bij het concert aanwezig kan zijn, is een donatie ook mogelijk. Daartoe kan men contact opnemen via e-mailadres fttp@planet.nl. Hier kan men ook de gratis kaarten reserveren. Alle aanwezigen ontvangen een cd van Flower to the People als dank voor hun betrokkenheid. Het concert begint om 14.00 uur en vrije inloop op het moment is ook een optie, voor zover mogelijk.” (Foto: Erna Kuik)