Stedendriehoek

Benefietavond voorslachtoffer zinloos geweld

ZUTPHEN – De 26-jarige Andres Rodriguez uit Warnsveld werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli door twee personen aangevallen en naar de grond geslagen. Dat gebeurde ter hoogte van de Lidl aan de Breegraven in Warnsveld. Andres liep ernstig hersenletsel op en raakte in coma. Hij overleed enige tijd later. Er was al een stille tocht gehouden, maar nu gaat er een benefietavond plaatsvinden in de Hanzehof in Zutphen.

Op vrijdag 13 oktober wordt de benefietavond Zutphen’s Got Talent gehouden in de Hanzehof aan de Coehoornsingel in Zutphen. Glenda Veenstra en Marion Jansen zijn de drijvende krachten die deze avond gaan organiseren. “Wij doen dit om geld binnen te krijgen om vliegtickets te kunnen kopen voor de moeder en oma van Andres, want zij willen hem naar zijn laatste rustplaats brengen. Er is 1600 euro nodig om de tickets te kunnen betalen. Benediction (24 jaar) uit Den Haag komt samen met zijn leerling India een optreden verzorgen tijdens Zutphen’s Got Talent. Ze hebben meegedaan met het bekende televisieprogramma Holland’s Got Talent. Ook de dansgroep Dance with Discipline geeft een optreden en er zijn meer geweldige acts te bewonderen. Alles staat in het teken van zinloos geweld en er zal deze avond geen alcohol worden geschonken.”

 

De entree voor deze avond is voor volwassenen 7,50 euro en voor de kinderen 3 euro, inclusief het eerste drankje. De deelnemers zijn vanaf 17.00 uur al welkom. De zaal is open om 18.00 uur en het evenement duurt tot 23.00 uur. “Een week later, op vrijdag 20 oktober, wordt een herinneringssteen voor Andres geplaatst bij de Lidl aan de Breegraven in Warnsveld”, vertellen Glenda en Marion. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Glenda via telefoon 06-22027296.

door Gerard Kiezebrink