Stedendriehoek

Benefietavond voor Oekraïne

BRUMMEN – Op woensdag 6 april verzorgt de Vroolijke Frans een benefietavond voor Oekraïne. De avond begint om 18.00 uur en wordt opgeluisterd door het Arnhems Slavisch Koor, er is een speciaal buffet met Oekraïense specialiteiten en er vindt een veiling plaats. De prijs voor het buffet is €30,- en het totale bedrag komt ten goede aan de lokale initiatieven voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Men kan reserveren via de website www.devroolijkefrans.nl of bellen naar 0575-561719.

Chef-kok Eric Elzinga heeft zich de afgelopen weken helemaal verdiept in de Oekraïense keuken. Hij heeft een speciaal buffet samengesteld van bijzondere Oekraïense gerechten, zoals Nalyshnyky (crêpes met kaas) en Deruny (zie foto, aardappel-pannenkoekjes met zure room).

Het Arnhems Slavisch Koor (ASK) staat onder leiding van Svetlana van Wielink en presenteert een keuze uit het rijke palet van Slavische muziek uit de negentiende en twintigste eeuw. Het vrolijke en hoopvolle Oekraïense lied Shchedryk (kleine zwaluw) van Mykola Leontovych, die het een ‘lied voor een goed humeur’ noemde, zal tijdens de avond zeker klinken.

Tot slot zal er tijdens de avond, tussen de gangen door, een veiling plaatsvinden onder leiding van veilingmeester Jan Dragt, die een keur aan speciale objecten en bijdrages van Brummense ondernemers met de nodige kwinkslagen aan de aanwezigen probeert te slijten. Voor meer informatie: www.devroolijkefrans.nl