Stedendriehoek

Beleef zélf elektrisch rijden

ZUTPHEN – Steeds meer mensen krijgen belangstelling voor elektrisch rijden. Logisch, want het rijden zelf is goedkoop én duurzaam. Elektrisch rijden is vooral leuk, zeggen de ervaren rijders. Het aanbod van merken en modellen neemt snel toe, de actieradius wordt steeds groter en er komen steeds meer laadpalen en snelladers. De autos worden betaalbaarder en het delen van elektrische auto’s is sterk in opkomst. Kortom: elektrisch rijden is nu bereikbaar voor iedereen.
Echter

want overtuiging komt pas na echte ervaring met het elektrisch rijden. Zien én doen is geloven.

‘Opening door burgemeester

De emovia Electric Experience vindt plaats op zaterdag 20 januari van 10.00 tot 15.00 uur in het Noorderhavenkwartier te Zutphen (direct achter het station, naast de P+R parkeergarage). Om 10.30 uur wordt het evenement officieel geopend door de burgemeester van Zutphen, mevrouw Annemieke Vermeulen. De toegang is gratis. Emovia trakteert iedere bezoeker bij de ontvangst in de Zutphensche Broodfabriek bovendien op een gratis oliebol (op = op) en kop koffie of thee.

Alle momenteel in Nederland leverbare merken en modellen 100% elektrische personenauto’s zijn op de emovia Electric Experience dag te zien. Denk aan de nieuwste modellen van BMW, Volkswagen, Tesla, Hyundai, Kia, smart, Renault en Nissan. Ook zijn er 100% elektrische deelautos scooters en lichte bedrijfswagens van diverse merken. In de meeste van deze voertuigen mogen bezoekers zelf rijden.

Informatiemarkt

In de Zutphense Broodfabriek is die dag een informatiemarkt. Daar zijn ervaren elektrische rijders voor een goed en objectief gesprek. Er zijn informatietafels met experts op het gebied van opladen laadpalen en elektrische scooters. Verder zijn er informatietafels over andere duurzame onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan LED-verlichting zelf energie opwekken met zonnepanelen of besparen op energieverbruik door woningisolatie. Energiecoaches en leden van LochemEnergie en ZutphenEnergie helpen u graag op weg. Steeds meer mensen ontdekken hoe aantrekkelijk een deelauto is. ZutphenEnergie en Elektrip vertellen alles over hun dienstverlening op het gebied van 100% elektrische deelauto’s. De Broodfabriek wordt tijdens de emovia Electric Experience dag duurzaam verwarmd door de kachels van VUURS de schoonste houtkachels van Nederland.

Op het evenementterrein zijn bij Driekant BioToko Het Koelhuis en De Zutphensche Broodfabriek heerlijke happen en drankjes verkrijgbaar.

Er valt veel te winnen!

Iedere bezoeker die tijdens de emovia Electric Experience dag het besluit neemt om een 100% elektrische auto aan te schaffen bij een van de deelnemende (dealer)bedrijven maakt kans op het winnen van een gratis thuislaadpaal.

Voor de lezers van Nieuwblad Stedendriehoek is er een speciale winactie: de winnaar mag op een (hele) dag naar keuze rijden in een 100% elektrische auto. Van welk merk? Het wordt bekend gemaakt tijdens de Electric Experience. Lezers kunnen zich op vertoon van dit artikel bij de inschrijfbalie melden voor deelname aan de winactie.

Voor de routebeschrijving en details zie de website: emovia.nl