Stedendriehoek

Balfolk in kerstsfeer

ZUTPHEN – Op donderdag 21 december verzorgt Balfolk Zutphen een dansavond in Kerstsfeer. Een feestelijk, laagdrempelig en sfeervol Kerstbal, in samenwerking met dansdocente Monique Gordijn en met levende muziek van orkest Les Voyageurs. “Balfolk is een nieuwe rage, bestaande uit hedendaagse versies van traditionele gezelschapsdansen. Men danst in paren, maar ook in groepen en rijen. Iedereen kan meedoen. Voor beginners zijn er korte dansinstructies.”

Om 18.00 uur wordt begonnen met potluck. “Iedereen brengt iets te eten of te drinken mee. Om 19.15 uur gaan we verder met dansinstructies, waarna om 20.00 uur het bal begint. En om 22.00 uur is het tijd voor de jamsessie. Neem hiervoor je muziekinstrument mee.”

 

Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Er worden koppeldansen gespeeld, zoals Scottish, Polka, Mazurka en Bourrée. Maar ook groepsdansen zoals Jig of Tovercirkel. En rijdansen zoals de Bretonse Andro en Hanterdro. En altijd begeleid door live muziek. Dit maakt een bal speels, gezellig en sfeervol. Meer informatie: www.balfolk.nl

 

De avond vindt plaats op donderdag 21 december in de Proeflokalen, Vispoortplein 16. De entree is 15 euro. Aanmelden kan via e-mail doesjkadans@msn.com of telefoon 06-46078960.