Stedendriehoek

Baby’s vermaken zich kostelijk bij Dikkertje Dap

ZUTPHEN – Dikkertje Dap Kinderopvang, gevestigd aan Paulus Potterstraat 6 te Zutphen, biedt professionele en flexibele kinderopvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. De opvang is Harmonisatie Kwaliteit Zorg gecertificeerd.
Onderdeel van Dikkertje Dap is peuterspeelzaal Pippeloentje. Op de babygroep lopen drie leidsters: Sheila, Ineke en Janneke. “Het is hier heel gezellig”, vertelt Sheila enthousiast. “Op dit moment hebben we dertig baby’s in de groep, maar per dag hebben we er maximaal twaalf. De papa’s en mama’s kunnen kun kleintjes elke werkdag vanaf 07.00 komen brengen en tot 18.30 uur komen ophalen. Op aanvraag kunnen ze hier zelfs ’s ochtends al om 06.30 uur terecht, want sommige ouders beginnen heel vroeg met werken.”
Zwangere vrouwen, al dan niet met partner, kloppen al bij Pippeloentje aan voor een oriënterend gesprek en rondleiding. Sheila: “Na de geboorte komen ze opnieuw, voor het plaatsingsgesprek. Globaal komen baby’s tussen tien en twaalf weken hier voor het eerst binnen. De ouders brengen dan meteen het slaap- en eetschema van hun kind mee.”
Dikkertje Dap bestaat inmiddels alweer vijf jaar, waarvan 3,5 jaar op de huidige locatie. “De sfeer is zo gemoedelijk. Je voelt de warmte hier. We doen ook ontzettend leuke dingen met de baby’s. Tijdens het broodje eten en het fruithapje zingen we vrolijke liedjes en natuurlijk lezen we ze ook voor uit schattige boekjes. We knutselen voor Vader- en Moederdag, we spelen op de grote mat en aan de kindertafel en met mooi weer gaan we lekker naar buiten toe.”
Voor meer informatie, zie de website www.kinderopvangdikkertjedap.nl of bel 085-7733752 (toets 1 voor groep Pippeloentje).