Stedendriehoek

AutoMaatje rijdt weer

Sinds 1 juli kunnen inwoners van Zutphen, Warnsveld en Eefde die minder mobiel zijn, weer gebruik maken van AutoMaatje. Ritten aanvragen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur via telefoonnummer 0575-234020, liefst twee dagen van tevoren.

“AutoMaatje is een klantvriendelijke vervoerservice voor inwoners die minder mobiel zijn. Een uitkomst voor als je ouder bent en moeilijk de deur uit kunt. Maar ook als je jonger bent en vervoer een probleem is. Chauffeurs rijden met hun eigen auto in hun vrije tijd tegen 30 eurocent per kilometer. Of je nu wilt gaan winkelen in de stad, naar de dokter moet of op bezoek bij een vriendin, AutoMaatje staat voor je klaar. Ook in het weekend en ook naar bestemmingen buiten de gemeente. Vervoer van deur tot deur, op de tijd die u wenst en met persoonlijke aandacht”, vertelt Lex Hemelaar namens de Stichting Stadsonderneming Zutphen.

“Sinds 2018 hebben al ruim 330 inwoners gebruik gemaakt van AutoMaatje. Noodgedwongen moesten we de afgelopen maanden onze ritten beperken tot alleen de hoogst noodzakelijke. Van vijftien ritten per dag gingen we terug naar een paar ritten per week. Daarnaast hadden we een boodschappenservice. Met de versoepelingen van 1 juli is vervoer weer volledig mogelijk. Uiteraard wel met alle noodzakelijke veiligheidsvoorschriften, waaronder het dragen van mondkapjes.”

AutoMaatje is een initiatief van burgerinitiatief Stadsonderneming Zutphen (www.stadsondernemingzutphen.nl), in samenwerking met ANWB, Muzehof en ‘t Warnshuus. Zie ook: www.facebook.com/automaatjezutphenwarnsveld