Stedendriehoek

Augustus; bewegen en dementie

ZUTPHEN – De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks, (elke 3e woensdag van de maand) een Alzheimer Café in Zutphen. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie is het café gratis toegankelijk. Men ontmoet lotgenoten en men kan met elkaar in gesprek komen over zaken die men meemaakt of bezighoudt.

Wat is het belang van bewegen voor iemand met dementie? Hoe kun je ervoor zorgen dat iemand met dementie in beweging blijft? Te gast zijn Anneke Winter, specialist ouderengeneeskunde, Carola Damste Degen, oefentherapeut Caesar, en Winy van Yperenburg, bewegingsactiviteitenbegeleider. Zij zijn alle drie werkzaam bij zorgorganisatie Sutfene, waar zij lid zijn van de werkgroep die het bewegen promoot.
Zij zullen uitleg geven over het belang van bewegen bij dementie en de beweegnorm voor ouderen. Verder geven zij informatie over de mogelijkheden voor mensen met dementie om deel te nemen aan bewegingsprogramma’s bij Sutfene, maar ook elders in de stad. Tot slot volgt een demonstratie van de Beweegbox, een interactieve gymzaal.

Wanneer: woensdag 16 augustus 2017
Waar: Alzheimer Café, Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen
Welk tijdstip: inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Voor meer informatie: Alzheimer Oost-Gelderland: 06 – 13 51 44 11
Of via de website: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland