Stedendriehoek

Amateurkunstmakelaar verzorgt aftrap voor BuurtBands  

ZUTPHEN/BRUMMEN – Dinsdag 2 april starten er twee BuurtBands, op initiatief van Linda Arnoldus, makelaar amateurkunst en cultuurbeoefening. Tijdens deze kick-off mag iedereen die samen muziek wil maken mee komen doen, met of zonder instrument, met of zonder muzikale ervaring. Ook is er de gelegenheid om kennis te maken met Linda Arnoldus en samen te kijken hoe zij kan helpen met het realiseren of verduurzamen van culturele projecten en het vinden en verbinden van de juiste partijen hiervoor.

De functie van Amateurkunstmakelaar is voortgekomen uit een wens van de gemeenten Zutphen, Lochem, Brummen, Voorst en Apeldoorn, met als doel de amateurkunstbeoefening binnen de Gelderse Stedendriehoek te versterken en te verduurzamen. Tijdens een landelijk cultureel congres werd Arnoldus enthousiast door de presentatie van de BuurtBand en bedacht ze hoe mooi het zou zijn dit concept ook in de Gelderse Stedendriehoek te kunnen lanceren. Samen met de bedenkers van Fort van de Verbeelding uit Utrecht worden nu de eerste BuurtBands in het oosten van het land opgericht in de gemeenten Brummen en Zutphen.

BuurtBands zijn toegankelijke, veelkleurige, kleine orkesten van diverse samenstellingen op openbare buurtlocaties. De BuurtBand is voor iedereen, om deel te nemen hoef je niet muzikaal te zijn en deelname is gratis. Voor deelnemers die geen eigen instrument hebben, zijn er goede instrumenten waarop je gelijk kunt spelen. Er wordt onder meer gespeeld op laagdrempelige instrumenten als batphones (grote, gestemde pvc-buizen) en schellenbomen. Deelnemers die een eigen instrument bespelen kunnen deze meenemen, er wordt gezorgd voor partijen of meespeelfragmenten. Er zal toegewerkt worden naar een optreden op 13 juli.

Veel energie

Als gepassioneerde creatieveling krijgt Arnoldus er enorm veel energie van als ze mensen en organisaties kan samenbrengen en enthousiasmeren voor mooie nieuwe initiatieven die bijdragen aan het geluk en welzijn binnen onze samenleving. Haar missie is om zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, te laten ervaren wat voor positieve energie kunst en cultuur kan brengen in het leven. Op deze manier draagt ze bij aan een bloeiende culturele sector, waarin talent wordt gestimuleerd en cultuur toegankelijk is voor een breed publiek. De initiëring van deze BuurtBands sluit daar zeer goed bij aan. Wie meer informatie wil, goede ideeën heeft of op zoek is naar het juiste culturele pad, kan contact opnemen met Linda Arnoldus via e-mail amateurkunst@muzehof.nl

De kick-off in Zutphen is op 2 april van 12.45 tot 13.45 uur. De volgende repetities zijn elke dinsdagmiddag vanaf 9 april, van 12.45 tot 14.15 uur. Locatie is buurthuis De Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. De kick-off in Brummen is op 2 april van 15.45 tot 16.45 uur. De volgende repetities zijn elke dinsdagmiddag vanaf 9 april, van 15.45 tot 17.15 uur. Locatie is de Sint Pancratiuskerk, Kerkstraat 17 in Brummen.

Foto’s:

Linda Arnoldus. (Foto: Egon Smit)

BuurtBand. (Foto: Robert Verhoeve)