Stedendriehoek

Alle belangrijke informatie rond het OV

ZUTPHEN – Veilig en gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer moet voor iedereen mogelijk zijn, vinden de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel. Daarom geven OV-ambassadeurs uitleg over het reizen met trein en bus tijdens de OV-informatiebijeenkomst en kan een proefreis gemaakt worden.

Om langer zelfstandig te kunnen blijven reizen, organiseren OV-ambassadeurs informatiebijeenkomsten waarin ze bezoekers alle belangrijke dingen leren over het openbaar vervoer. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 4 april van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2.

Proefreis

Samen met een OV-ambassadeur en andere reizigers kan men een proefreis maken met bus en trein. Men krijgt uitgebreid uitleg hoe alles werkt en er is tijd genoeg om vragen te stellen aan de OV-ambassadeur. Reizigers die op deze manier kennis hebben gemaakt met het openbaar vervoer hebben meer zelfvertrouwen gekregen om zelfstandig met bus of trein te reizen. Bijvoorbeeld voor een bezoek naar het ziekenhuis of familie. De proefreis heeft plaats op dinsdag 18 april vanuit Zutphen. Aanmelden voor een proefreis is verplicht en kan via www.ervaarhetover.nl/ov-ambassadeur of via telefoonnummer 038-4540130. Aanmelden voor de proefreis is niet nodig. Voor meer informatie, data en locaties: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur