Stedendriehoek

‘Al dansend maken we het leven weer een stukje mooier’

Op zondag 24 maart vindt het jaarlijkse, internationale festival Oriental Dance Event plaats in de Buitensociëteit, Coehoornsingel 1 in Zutphen. Vrouwen uit heel Nederland van 4 tot en met 90 jaar vertonen dan hun oriëntaalse danskunsten. Verschillende bonte stijlen, van folklore tot moderne oosterse dans, passeren de revue.

“Oriental Dance Event brengt mensen van verschillende culturen bij elkaar en is vrouwen empowerment. Het is elk jaar weer hartverwarmend dat zoveel vrouwen van alle leeftijden, culturen, achtergronden, maten en vormen eensgezind naast elkaar staan te dansen en feest te vieren. Het is een evenement geworden dat vrouwen uitnodigt om zelfvertrouwen te hebben en samen plezier te maken. Al dansend maken we het leven weer een stukje mooier. Mensen gaan altijd met een glimlach van oor tot oor de deur uit, daar doen we het voor!” zegt Sheila Meijers van het buikdanscentrum.

Er is van 13.00 tot 17.00 uur een bazaar met oriëntaalse kleding, sieraden en spulletjes en henna. Om 13.00 uur is er een buikdansworkshop en van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 16.30 uur zijn er voorstellingen. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.orientaldance.nl.