Stedendriehoek

Actieve zomer in de Musea Zutphen

In de zomermaanden juli en augustus is bij de Musea Zutphen – het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak – van alles te zien en te beleven voor jong en oud.

Kunst op woensdag

“Vanaf 21 juli kan men voor slechts €7,50 elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur meedoen aan leuke workshops, zoals ‘Schilder je favoriete vakantiebestemming’, ‘Druk je eigen kunstwerk’ of ‘Maak je eigen behang’. De collecties en tentoonstellingen in de musea dienen daarbij als inspiratie, maar laat vooral ook je eigen fantasie de vrije loop”, zegt Cecilia de Vries.

Gratis Speurtocht: speuren naar speelgoed

“Kinderen houden van spelen, dat is van alle tijden. Maar een PlayStation of Lego kenden ze in de Middeleeuwen natuurlijk nog niet. Toen speelden ze bijvoorbeeld met bikkels: de botjes van een geit. Later, in de 19e eeuw, was een eigen toverlantaarn met mooie plaatjes een favoriet speelgoed. Je gaat in het museum op zoek naar speelgoed van vroeger. Spelenderwijs kom je ook veel te weten over de kinderen van vroeger. Deze speurtocht is leuk voor kinderen van af 6 jaar.”

Familierondleidingen

“Kom voor slechts €25,- met het hele gezin naar Musea Zutphen en geniet van een bijzondere familierondleiding. Rekening houdend met de samenstelling van jouw gezin, vertelt een enthousiaste rondleider van alles over het Stedelijk Museum Zutphen, of Museum Henriette Polak. De rondleidingen zijn deze zomer te boeken op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur.”

Op reis!

“In het kader van de tentoonstelling ‘Op reis – historisch toerisme’, worden allerlei activiteiten en arrangementen georganiseerd, variërend van het maken van een vakantiekoffer voor jouw herinneringen tot een sloepentocht over de IJssel, stadswandelingen en fietstochten.”

De volledige activiteitenagenda en informatie over aanmelden en kosten is te vinden op www.museazutphen.nl