Stedendriehoek

Academie organiseert cursus voor sociale initiatieven

ZUTPHEN – In september start Stadsonderneming Zutphen weer een nieuwe Academie Zutphen. Ook deze zesde editie staat open voor inwoners die een plan hebben met maatschappelijke meerwaarde. In zes cursusbijeenkomsten wordt het plan concreet gemaakt zodat het ook daadwerkelijk uit te voeren is.

Stel, je loopt rond met een te gek idee waar je anderen blij mee maakt. Wat er toe doet en waar de stad beter van wordt. Je wilt er echt voor gaan, maar hoe pak je dat aan? Bij Academie Zutphen wordt je begeleid door cursusleiders die hun sporen hebben verdiend op het gebied van sociale initiatieven. Daarnaast zijn er ondernemers die als gastspreker je inspiratie en handvatten geven. Je werkt in een groep met zes deelnemers die allemaal hetzelfde willen: een sociaal project, groot of klein, starten of verder uitwerken.

Aanmelden
De zes cursusbijeenkomsten zijn van september tot december op dinsdagavonden. Aanmelden voor 15 september via info@stadsondernemingzutphen.nl of via Ben Koeze (06 229 84 668). Na aanmelding volgt een intakegesprek. Op 19 september, 19.30 uur is er een aftrap/info-bijeenkomst waarin de aanpak van de cursus wordt toegelicht. Als vergoeding voor de kosten wordt een bijdrage van €75,- gevraagd.

Academie Zutphen is een initiatief van Stadsonderneming Zutphen, een onafhankelijke stichting die initiatieven van burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties ondersteunt. Zo wil ze een beweging op gang brengen waarin mensen meer zelf organiseren. Voor meer informatie: www.stadsondernemingzutphen.nl.