Stedendriehoek

Aangrijpend toneelstuk rond heks

ALMEN – Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april speelt Theatermakers Achterhoek (TMA) de voorstelling De Heks van Almen voor het laatst in Almen. Dit keer speciaal om de tournee van 2024 te helpen financieren. Maximaal 150 mensen per voorstelling kunnen deze aangrijpende ervaring in Almen meemaken.

In 2020 ging De Heks van Almen in première in Almen op het kerkplein (bij slecht weer werd in de kerk gespeeld). Sindsdien is de voorstelling zeer succesvol op tournee geweest door het hele land met 88 vrijwel uitverkochte voorstellingen. Omdat Almen de plek is waar het zich allemaal heeft afgespeeld, is het begrijpelijk dat het publiek de voorstelling graag daar wil zien.

“We krijgen vaak de vraag waarom we er niet meer spelen. Door het kleine aantal zitplaatsen (150) en het niet langer beschikbaar zijn van subsidies, is spelen in Almen voor TMA financieel niet haalbaar”, vertellen Hanneke Huurnink en Anne van Hilten namens Theatermakers Achterhoek. “Ons verlangen was om De Heks van Almen als vorm van eerherstel overal te spelen waar heksenverbrandingen hebben plaatsgevonden. Na het succes van de voorgaande jaren en de roep om een vervolg, gaan we daarom ook in 2024 op tournee naar een aantal bijzondere locaties. Een voorstelling op die locaties realiseren is echter heel kostbaar en nauwelijks financieel haalbaar, omdat die plekken niet zijn ingericht als theater. Ondanks de geweldige steun die wij sinds 2020 hebben ontvangen in de vorm van grote en kleine donaties, hebben veel van onze teamleden de afgelopen seizoenen een deel van hun werk nog steeds vrijwillig gedaan. Het enthousiasme en de (financiële) steun van ons publiek was voor hen een grote drijfveer. Daarom trekken wij de stoute schoenen aan en starten dit seizoen met drie crowdfundvoorstellingen in Almen. Twee vliegen in één klap: we kunnen ons publiek nog één keer de gelegenheid geven de voorstelling in Almen mee te maken en door het duurdere ticket te kopen voor deze voorstellingen steun je de tournee van 2024. Na de voorstelling is er een Q&A met de makers.”

De voorstellingen worden gegeven in de Almense kerk, Dorpsstraat 36. Voor meer informatie, telefoon 0575-760025, e-mail info@theatermakersachterhoek.nl en de website www.deheksvanalmen.nl