Stedendriehoek

Aan de slag op Boomfeestdag

ZUTPHEN – Op woensdag 18 maart, om 09.00 uur, gaan kinderen van de 7e groep van Vrije School De Berkel, uit Zutphen, met 30 leerlingen – onder leiding van hun
leerkracht – een aantal bomen en heesters planten. De plantlocatie is een onderdeel van het nog in aanleg zijnde  Ettegerpark in de nieuwe stadswijk Noorderhaven.

De Boomfeestdagherdenkingspaal wordt samen met een tijdcapsule met werkstukken van de klas officieel ‘geplant’ door een aantal kinderen van de school, samen met wethouder Matthijs ten Broeke. Daarna planten de kinderen onder begeleiding van een aantal experts een groep reeds uit de kluiten gewassen wilde kersenbomen en voor mens en dier aantrekkelijke heestersoorten aan.

Deze Boomfeestdag wordt georganiseerd door De Bomenstichting Zutphen e.o., samen met Hermen de Gelder (HDG-advies), Peter Kelder (gemeente Zutphen) en IVN- werkgroep Venel en De Kleine Kaardebol.

De Bomenstichting zet zich al vele jaren in voor het behoud van bomen en het in stand houden en waar mogelijk verbeteren van de groene leefomgeving van Zutphen. Het streven is onder andere het stimuleren van aandacht en waardering voor het aanplanten van nieuwe bomen en struiken.

Deze doelstelling sluit prima aan bij de Boomfeestdag, die tot doel heeft om kinderen meer bij hun leefomgeving te betrekken en hen bewust te maken van het belang van bomen. Dit is zeker het geval als kinderen zelf hebben meegeholpen met planten. De buurtgemeenschap Berkelparkbuurt zorgt, net als voorgaande jaren, weer voor koek-en-zopie.