Politiek

PvdA wil meer chillplekken in Zutphen

ZUTPHEN – “De stekker van de kerstverlichting in De Brink was eruit getrokken. In plaats daarvan hadden ze een frituurpan aangesloten. En er waren brandjes gesticht. Door verschillende mensen werden we op de overlast aangesproken.” Aan het woord is PvdA-raadslid Tamim Mehdi, die afgelopen zaterdag in de Zuidwijken van Zutphen aanwezig was met de rode bakfiets van het Brood & Rozenteam.

“Ik snap dat winkeliers en bezoekers hiervan balen. Maar ik snap ook de jongeren die behoefte hebben aan een plek om te chillen. Het helpt niet als ze door Handhaving worden weggestuurd uit een winkelcentrum. Ze moeten ook ergens héén kunnen.”       

Chillplekken

Mehdi maakt er zich al langer zorgen over dat er in Zutphen te weinig chillplekken voor jongeren zijn. Met een paar straatcoaches sprak hij er al over. “Jongeren hebben plekken nodig waar ze in het licht, uit de wind en droog kunnen zitten, liefst met een stopcontact erbij. Laat ze, samen met de straatcoaches, zelf plekken hiervoor aanwijzen”, aldus het jeugdige PvdA-raadslid.

Recht op toeslagen

Verder viel Mehdi afgelopen zaterdag op dat de 1300 euro energietoeslag vaak wel is aangevraagd. Dat kan als je inkomen onder de 2045 euro per maand ligt. (of 1432 euro voor een alleenstaande). “Maar veel andere regelingen voor de minima zijn nog steeds onbekend. Bijvoorbeeld die om mee te kunnen doen aan sport of cultuur. Of om sport, muziek, schoolspullen en dergelijke voor kinderen te kunnen betalen. We blijven op het bestaan van dergelijke toeslagen wijzen”, besluit de jonge PvdA’er.

Vragen of opmerkingen? Mail naar zutphen@pvda.nl.