Politiek

Kandidaat-Kamerlid spreekt met politici en inwoners

ZUTPHEN – Op zaterdag 11 november gaat kandidaat-Kamerlid Lisa Westerveld van 11.30 tot 13.00 uur met lokale politici en inwoners in gesprek in Zutphen. Op een speciaal daarvoor ingericht podium op de Houtmarkt gaat de nummer 5 van de kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA in gesprek met Marjolijn Moester (fractievoorzitter PvdA Zutphen-Warnsveld) en Joram van Donk (plaatsvervangend fractievoorzitter GroenLinks Zutphen) over onder meer de thema’s armoede, jeugdzorg en bestaanszekerheid en wat lokale politici voor de Tweede Kamerleden kunnen betekenen en andersom.

Na de podiumsessie is er ruimte voor inwoners om met Lisa Westerveld en andere actieve leden van GroenLinks-PvdA in gesprek te gaan tijdens het flyeren. De bijeenkomst heeft een extra feestelijk tintje dankzij de muziek van de Achterhoekse percussiegroep Sambam. Een orkest dat bekend staat om hun spetterende Braziliaans muziek waar de vonken vanaf vliegen. Met een korte toespraak sluit Westerveld om 13.00 uur de bijeenkomst in Zutphen af.

Lisa Westerveld is in Aalten geboren en na haar middelbare schooltijd verhuisd naar Nijmegen. Zij zit sinds 2017 namens GroenLinks in de Tweede Kamer, waar ze zich vooral bezighoudt met onderwijs, kinderopvang en jeugdzorg en kwam in de Nationale Politieke Index als vierde beste Kamerlid uit de bus van het afgelopen jaar. Zij is groot voorstander van een socialere bijstand en experimenten met een basisinkomen. In haar vrije tijd is zij nog steeds actief op het voetbalveld, een groot liefhebber van stevige metal muziek en heeft ze met een aantal Kamerleden zelfs de gitarencoalitie opgericht.