Stedendriehoek

Wereldmuziek uit Zweden in Warnsveld

WARNSVELD – Het Wereldlokaal Zutphen-Warnsveld opent het nieuwe jaar met een optreden van de Zweedse band HUNEBEND in Theater ’t Nut in Warnsveld op zondag 15 januari. De Hunebend presenteert zijn eerste CD:“Bortlängtan” (verlangen naar ver weg). Het gezelschap speelt Zweedse volksmuziek, maar ook veel nieuwe composities in traditionele stijl.

De strijkers van de Hunebend hebben van hun reizen door Scandinavië Zweedse volksmuziek meegenomen. Met deze muziek waan je je in de eindeloze Zweedse trollenbossen, de honderden grote en kleine meren, het prachtige licht tot diep in de zomerse nacht en de klank van violen die daar precies bij past. En zoals het ijs de grote zwerfkeien van de hunebedden meebracht uit het hoge noorden, zo brachten deze drie vrouwen de Zweedse muziek in hun hart mee naar Nederland.

De Hunebend bestaat uit: Michèle van Baaren en Marieke van der Hoek – viool en Joke Bakker – cello.

Aangezien de meeste Zweedse volksmuziek ook dansmuziek is, organiseert de Hunebend, voorafgaand aan het concert een korte workshop Zweedse volksdansen voor beginners. De dansworkshop wordt gegeven door Karel Uijtdragers en Annemieke Kerkhoff. Zij leren ons de basisstappen van de polska en de schottis.

Programma: 12:00 – 13:00 u: Workshop Zweedse dans voor beginners. 14:00 – 15:30 u: Concert met Zweeds danshuis.

Kaartjes dansworkshop: € 5,-. Kaartjes concert: € 15,-. Jongeren, studenten en leden Nolano: € 10,-. Minima, kinderen en asielzoekers: € 5,-.

Reserveren: via info@wereldmuziek.nl en betalen via NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Men kan ook aan de zaal betalen.  Meer info is te vinden op www.wereldmuziek.nl.