Stedendriehoek

200 Optredens in 68 woonkamers

ZUTPHEN/WARNSVELD – De tweede editie van het woonkamerfestival Gluren bij de Buren kan gerust het grootste festival van Zutphen en Warnsveld worden genoemd. Op 68 locaties in stad en dorp zijn op zondag 19 februari maar liefst 200 optredens te zien van lokale muzikanten en andere podiumkunstenaars. Het gehele festival is gratis toegankelijk en vooraf reserveren is niet nodig.

De eerste editie van Gluren bij de Buren was in 2016 al een groot succes met zo’n 5.000 bezoekers op zo’n 50 locaties. Dat het aantal speellocaties bij de tweede editie op 19 februari uit kon komen op 68, was voor de organisatie een grote verrassing en zij ziet dan ook uit naar een heel gezellige tweede editie van het festival in Zutphen en Warnsveld. De optredens vinden zondag plaats tussen 13.00 en 18.00 uur.

Bijzondere locaties
Tijdens het festival spelen lokale artiesten in woonkamers in alle wijken van Zutphen en Warnsveld. Het publiek krijgt gratis toegang tot de optredens en kan letterlijk ‘gluren bij de buren’. In elke woonkamer speelt een artiest drie keer een optreden van dertig minuten op vastgestelde tijden. Ook zijn de woonkamers nooit langer dan vijf minuten fietsen van elkaar verwijderd. Bezoekers kunnen daardoor dus meerdere voorstellingen bezoeken. Behalve gewone huiskamers zijn er ook een paar speciale locaties toegevoegd aan het programma. Zo zijn er bijvoorbeeld optredens te zien in de molen Nooitgedacht in Warnsveld (muziektheaterduo ANAE) en zingt het Odensehuis Koor in het Zutphense Odensehuis aan de Tengnagelshoek.

Afterparty
De tweede editie van Gluren bij de Buren Zutphen/Warnsveld wordt afgesloten met een grote afterparty in de ‘grootste huiskamer van Zutphen’: de monumentale Buitensociëteit. Vanaf 19.30 uur zijn woonkamereigenaren, artiesten en bezoekers welkom aan de Coehoornsingel voor een gezellige borrel en optredens van artiesten die tijdens het festival te zien waren op één van de vele locaties.

Het festival Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Centrum van de kunsten Muzehof, Theater Hanzehof, ’t Atrium Zutphen en Stadsonderneming Zutphen. Het complete programma is te vinden op de website www.glurenbijdeburen.nl/zutphen