Stedendriehoek

12 tot en met 22 juni: gewijzigd treinverkeer op traject Zutphen-Hengelo

Foto: Robert Oosterbroek

Van zaterdag 12 juni tot en met dinsdag 22 juni vinden er werkzaamheden plaats rond station Zutphen. In verband hiermee rijden er tijdens deze periode geen treinen tussen Zutphen en Hengelo. Er worden bussen ingezet op dit traject (lijn 812).

Hieronder lees je wat dit betekent voor reizigers op het traject:

  • Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Zutphen en Hengelo. Er rijden bussen (lijn 812) die stoppen op alle tussengelegen stations. De bussen rijden ieder half uur m.u.v. zondagochtend en -avond. Dan rijden ze één keer per uur. De vertrektijden van de bussen vind je hier.
  • De bussen vertrekken vanaf de voorzijde van de stations met uitzondering van Hengelo Gezondheidspark. Hier vertrekt de bus vanaf de halte van lijn 12 voor de hoofdingang van het ziekenhuis (ZGT Hengelo).
  • Tussen Hengelo en Oldenzaal rijden de treinen de normale dienstregeling. Wel vertrekt de trein in Hengelo vaak vanaf spoor 2a in plaats van spoor 3b.
  • De sprinter naar Zwolle vertrekt tijdens de werkzaamheden in Hengelo vaak 1 minuut eerder.
  • Reis je tussen Zutphen en Hengelo? Houd er dan rekening mee dat er van 12 t/m 15 juni tussen Zutphen en Deventer ook bussen rijden in plaats van treinen.

Meer informatie over de werkzaamheden en het vervangende busvervoer vind je op keolisblauwnet.nl. Alle wijzigingen zijn verwerkt in de reisplanner en er wordt informatie gedeeld op de schermen op de stations. Check voor je reist de reisplanner voor een actueel reisadvies.

Foto: Robert Oosterbroek