112

Zeer grote brand bij autobedrijf in Vorden

Vorden – In een autobedrijf aan de Handelsweg in Vorden is een uitslaande brand ontstaan. De brandweer is momenteel met meerdere voertuigen uit de regio de brand aan het bestrijden.

De brandweer laat via Twitter weten, dat er een uitslaande brand woedt in een loods waarin meerdere autos zouden staan opgeslagen. 

De brandweer is massaal uitgerukt en heeft inmiddels opschaald naar zeer grote brand. Dit betekent dat er vier blusvoertuigen ter plaatse zijn een hoogwerker en voertuigen voor waterwinning. 

Grip 1

De hulpdiensten hebben ook opgeschaald naar Grip 1 dit doen zij zodat alle hulpdiensten gezamelijk kunnen afstemmen hoe ze het incident willen bestrijden. Er komt een Mobiele commando unit uit Doetinchem ter plaatse waarin de Officieren van de verschillende hulpdiensten in kunnen overleggen. 

Tijdens dit overleg wordt niet alleen gekeken naar alleen de brand maar ook naar de gevolgen voor de omliggende omgeving.

Meetploegen

De brandweer heeft inmiddels meetploegen ingezet om te kijken naar gevaarlijke stoffen die in de rookwolken zitten. Dit wordt gedaan om te kijken hoe groot het gevaar is voor de mensen in de directe omgeving. 

De metingen zullen worden gedaan door meetploegen uit Almen Steenderen en Bathmen.

NL Alert

Mensen in de omgeving van Vorden ontvangen een NL Alert. Dit vanwege de forse rookontwikkeling. Rook is namelijk nooit gezond. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren. 

De omgeving van de brand is afgesloten. 

Later meer;

https://twitter.com/timEboektoe/status/1130819015457292288