Stedendriehoek

1 van de 4 lekkerste festivals

ZUTPHEN – Het laatste weekeinde van juli, vrijdag 28 tot en met zondag 30 juli, vindt aan de Houtwal de tweede editie plaats van Foodwall, hét foodtruckfestival van Zutphen. De Houtwal staat deze dagen compleet in het teken van eten, drinken en muziek. “Foodwall was vorig jaar een groot succes en dat gaan we dit jaar zeker evenaren, helemaal met onze nieuwe opstelling van de foodtrucks”, vertellen Erik Nengerman en Anton Menkveld. Met een vermelding in de Viva als ‘1 van de 4 lekkerste foodfestivals van Nederland’ zijn de heren klaar om het succes van afgelopen jaar te herhalen.

“Onze kracht is het diverse aanbod. De foodtrucks komen uit het hele land: van Limburg tot Noord-Holland. Iedereen serveert iets anders. Dit jaar worden de foodtrucks in een ronde opgesteld aan de buitenzijde van het terrein. Zo is er op het binnenterrein volop ruimte om te zitten en daarbij krijgt elke truck dezelfde aandacht. Er worden 1000 zitplaatsen gecreëerd, maar je kunt natuurlijk ook lekker aan het water gaan zitten. En door het diverse aanbod aan foodtrucks kun je hier een compleet viergangendiner eten. Met koffie of ijs na!”

Een festival is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Daarvoor staat er een omgebouwde caravan op het terrein waar dj’s met vinyl aan de slag gaan. Of geniet in de andere hoek van het terrein van live muziek in de stretchtent, met houten vlondervloer. “Voor iedereen is hier leuke muziek. Er komen allerlei muziekstijlen voorbij, waarbij de gasten zeker zullen worden vermaakt. Ook de kids zullen zich niet vervelen. Zij kunnen zich vermaken in de kidsarea en ook is Dikkertje Dap op zaterdag en zondag aanwezig zijn om op de kinderen te passen. Terwijl de ouders lekker genieten van eten en drinken worden de kids vermaakt door personeel van Dikkertje Dap, en dat voor een vrijwillige bijdrage.

De organisatie is in handen van Erik en Anton, beiden zeer actief betrokken bij een groot aantal evenementen in Zutphen. “Door onze ervaring weten wij waar een evenement aan moet voldoen. Daarbij luisteren wij goed naar feedback, zodat wij altijd kunnen en blijven verbeteren.”

De Houtwal is ongeveer 15 minuten lopen vanaf het station. Kom je met de auto? Lang parkeren in de buurt kan op het Polsbroekterrein bij de Albert Heijn en op de Houtwal aan de achterzijde van het Gerechtsgebouw.

Zelfs met de boot kunt u dit jaar het terrein van Foodwall bereiken. Er is een oversteek vanaf de Martinetsingel naar de Houtwal. Deze oversteek wordt mogelijk gemaakt door Nautilus Zutphen.
Vrijdag 28 juli van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag 29 juli van 13.00 tot 23.00 uur en zondag 30 juli van 13.00 tot 21.00 uur. Zie ook de website www.foodwallzutphen.nl