Zorg

Zorgtoeslag gaat in 2021 omhoog

De zorgtoeslag stijgt in 2021 licht ten opzichte van 2020. Indien je recht hebt op deze toeslag, ontvang je aankomend jaar meer geld. De kans is alleen groot dat je hier niet of nauwelijks profijt van hebt. Ondanks de stijging van de zorgtoeslag in 2021 kun jij aankomend jaar zelfs meer kwijt zijn aan zorgkosten. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Daarom raden wij jou aan tijd te investeren in het vinden van de goedkoopste zorgverzekering. In dat geval profiteer je optimaal van de hogere zorgtoeslag in 2021.

Zorgverzekeringen vergelijken loont
Iedere Nederlander heeft aan het einde van het jaar de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Toch zijn er genoeg mensen die al jarenlang bij dezelfde zorgverzekeraar zitten. Geldt dit ook voor jou? Dan is de kans groot dat je niet optimaal profiteert van de stijging van de zorgtoeslag. Wanneer jij al jarenlang bij dezelfde verzekeraar zit, betaal je waarschijnlijk onnodig veel premie. In dat geval kun je de extra zorgtoeslag direct doorspelen naar de verzekeraar.

Om te voorkomen dat jij niet profiteert van de hogere zorgtoeslag in 2021, raden wij je aan zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kost je weliswaar wat tijd, maar het loont zeker. Door een vergelijking te maken, vind jij namelijk de goedkoopste zorgverzekering. In dat geval profiteer je optimaal van de stijgende zorgtoeslag in 2021. Je ontvangt namelijk meer zorgtoeslag, terwijl je minder premie betaalt. Weet je niet waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken? Kijk dan eens op vergelijkdezorgverzekering.nl.

Hoeveel zorgtoeslag ontvang jij?
Voordat je begint met zorgverzekeringen vergelijken, ben je ongetwijfeld benieuwd naar hoeveel zorgtoeslag jij ontvangt. Dit is op voorhand niet te zeggen Deze toeslag hangt namelijk samen met jouw inkomen. Hoe meer je verdient, des te minder zorgtoeslag je ontvangt. Wanneer je boven een bepaalde grens zit, krijg je zelfs helemaal geen zorgtoeslag in 2021. Wil jij precies weten hoeveel toeslag jij aankomend jaar krijgt? Dan kun je de zorgtoeslag voor 2021 berekenen. Hierdoor weet je binnen een paar tellen hoeveel zorgtoeslag jij krijgt. Dit helpt jou ongetwijfeld bij het kiezen van de juiste zorgverzekering.