Zorg

Tijdelijk parkeerdek bij Gelre Apeldoorn

Gelre ziekenhuis Apeldoorn krijgt een nieuwe parkeergelegenheid. Continental Car Parks en het ziekenhuis tekenden onlangs de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van een tijdelijk parkeerdek op parkeerterrein P1.

De bouw van een tijdelijk parkeerdek op P1 zorgt ervoor dat er voldoende parkeergelegenheid is tijdens de bouw van een nieuwe parkeergarage P2. Vervanging van deze parkeergarage is nodig vanwege scheurvorming in de constructie. Hierdoor is nu slechts een gedeelte in gebruik. Omdat er gedurende de bouw geen auto’s kunnen staan op P2, kunnen bezoekers en patiënten in deze periode gebruikmaken van P1 en het tijdelijke parkeerdek op P1. Voor medewerkers wordt voorzien in parkeergelegenheid buiten het terrein van Gelre. De tijdelijke parkeervoorziening krijgt één extra parkeerlaag en biedt circa 200 extra parkeerplaatsen.

De bouw van het tijdelijke parkeerdek start deze zomer en zal in het najaar gereed zijn, waarna de nieuwbouw van de parkeergarage P2 van start kan. Welke partij deze nieuwe P2 parkeergarage gaat realiseren is nog niet bekend.