Zorg

Rode Kruis zoekt ondersteuning bij vaccinaties

De GGD in Noord- en Oost-Gelderland is in februari gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers en ouderen op diverse locaties. Rode Kruis hulpverleners zorgen hierbij zeven dagen in de week tussen 08.00 en 20.00 uur voor EHBO-ondersteuning.

“We zoeken meer EHBO’ers die mee willen helpen om zo een bijdrage te leveren aan de bestrijding van COVID-19. De vaccinatielocaties zijn op dit moment in Apeldoorn, Lichtenvoorde, Zutphen, Doetinchem en Harderwijk. Op korte termijn openen locaties in Borculo en Heerde”, aldus de organisatie.

Na de vaccinatie wachten mensen een kwartier in een aparte ruimte om zeker te weten dat er geen reactie op de inenting optreedt. EHBO’ers van het Rode Kruis zijn hierbij aanwezig en bieden hulp als dat nodig is. “De meest voorkomende ‘bijwerking’ van de vaccinatie is stress. Het helpt echt als je iemand even geruststelt met een vriendelijk woord.”

Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers die minimaal één dienst in de week willen draaien. Iedereen met een geldig EHBO-diploma kan zich inzetten via het Rode Kruis, zowel als vrijwilliger als tegen betaling. Het Rode Kruis biedt daarnaast een gratis, uitgebreide EHBO-opleiding aan voor iedereen zonder diploma die zich voor deze vaccinaties wil inzetten. De opleiding bestaat uit een online deel van 14 uur en een praktijkdag. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail vacature.gelderland@rodekruis.nl