Zorg

Ontdekdezorg week: Check, match, like en ontdek!

De Ontdekdezorg week vindt plaats van 22 tot en met 27 maart en wordt georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in zorg en welzijn. Tijdens deze week kunnen zij de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn ontdekken. Ze oriënteren zich en maken kennis met organisaties in de buurt.

Van 22 tot en met 27 maart kun je verschillende webinars volgen over werken en leren in zorg en welzijn. Leer bijvoorbeeld meer over het vernieuwen van je BIG-registratie, het starten van een leer/werktraject, opleidingen en wat je moet doen als je een carrièreswitch naar één van de verschillende branches binnen zorg en welzijn overweegt.

De Ontdekdezorg week is een mooie eerste stap in de oriëntatie op zorg en welzijn. Weet je niet precies waar je moet beginnen? Zorg dan dat je deelneemt aan één van de webinars. Tijdens deze webinars wordt brede en praktische informatie over werken in zorg en welzijn gegeven en wordt ingezoomd op een aantal verschillende werkvelden, zoals de gehandicaptenzorg, welzijn, GGZ, en ziekenhuiszorg.

Geïnteresseerden komen dit jaar, in verband met de coronamaatregelen, niet fysiek langs bij organisaties, maar het platform ontdekdezorgweek.nl is zo ingericht dat belangstellenden online kennis maken met organisaties. Deelnemers kunnen via landelijke webinars en de website praktische informatie krijgen over leren en werken in de sector.

Deelnemers die al beter weten wat ze willen en zoeken kunnen rondkijken op de digitale Ontdekdezorg markt. Hier kunnen werkgevers zich presenteren door middel van onder andere een video, een beschrijving van de organisatie en een link naar de website. Door middel van de kalender en de contactfunctie kunnen deelnemers en werkgevers meteen in contact komen.

Daarnaast kunnen bedrijven zelf online kennismakingsmomenten organiseren, zoals bijvoorbeeld een live Q&A. Daarnaast willen de organisatie van de week tijdens, maar nadrukkelijk ook ná de Ontdekdezorg week, het proces voor geïnteresseerden samen oppakken. De insteek is dat geïnteresseerden zich tijdens de digitale Ontdekdezorg week kunnen oriënteren, maar ook vervolgafspraken kunnen maken om organisaties beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door (indien natuurlijk veilig mogelijk) een kijkje te nemen op één van de locaties, of door een digitaal gesprek te hebben met een recruiter.

Alle informatie en het programma is te vinden op www.ontdekdezorgweek.nl