Zorg

Online speeddate voor roze wensouders

Steeds meer homo’s en lesbo’s hebben een kinderwens. Invulling geven aan die wens is een stuk complexer vergeleken met hetero’s. Veel roze wensouders kiezen voor een co-ouderschapsconstructie. Maar waar ontmoet je een wensouder van het andere geslacht om zo’n spannend traject mee te bewandelen? En hoe doe je dat tijdens de coronacrisis? Stichting Meer dan Gewenst heeft de oplossing! Op vrijdag 26 maart kunnen roze wensouders uit Gelderland, Noord-Brabant en Limburg elkaar online ontmoeten.

Tijdens de zogenoemde speeddate kunnen wensouders uit deze provincies elkaar leren kennen tijdens korte online gesprekken. De avond is specifiek bedoeld voor alle wensmoeders en wensvaders die co-ouderschap overwegen. Niet alleen homo’s en lesbo’s kunnen zich voor de speeddate aanmelden, maar juist ook hetero’s. Zo kunnen bijvoorbeeld single-heterovrouwen er mogelijk een homostel ontmoeten om een gezin te stichten.

Stichting Meer dan Gewenst – de landelijke stichting voor Roze Ouderschap – organiseerde voor de coronacrisis jaarlijks een speeddate in Den Bosch. Door de coronacrisis kon deze afgelopen jaar niet doorgaan. Daarom is er nu een speciale online-editie. “Voor co-ouderschap is het belangrijk dat de wensouders op niet al te grote afstand van elkaar wonen. Het is heel fijn dat we ze nu de kans kunnen bieden om elkaar per regio online te ontmoeten.”

Afhankelijk van het aantal deelnemers krijgen de wensouders een aantal gesprekken (maximaal 9) van 10 minuten via Breakout Rooms in Zoom. Aan het einde van de avond kunnen ze online aangeven aan welke gesprekspartners hun mailadres doorgegeven mag worden. Daarna gaan ze ‘slow’ verder om elkaar te leren kennen om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken.

Stichting Meer dan Gewenst

Stichting Meer dan Gewenst zet zich in voor LHBT ouders en wensouders. Zij organiseert informatiebijeenkomsten voor wensouders, maar ook speelmiddagen voor kinderen met roze ouder(s). De stichting biedt op haar website naast veel informatie en links ook de mogelijkheid voor wensouders of ouders om oproepen te plaatsen, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een mogelijke co-ouder of donor. Meer informatie op www.meerdangewenst.nl.

De speeddate is op vrijdagavond 26 maart van 20.00 tot 22.30 uur. Kijk voor aanmelding en meer informatie op de website www.meerdangewenst.nl of de Facebookpagina.